Asperges met ham en pesto

Benodigdheden
  • Asperges
  • Plakjes gedroogde ham ( vb Ganda, Parma, Serrano ham)
  • Basilicum pesto (recept zie Tip)
  • Mousseline saus (Hollandaise saus + room + citroensap)
  • Olijfolie, peper en zout
Bereiding

Schil de asperges en snij het uiteinde eraf (harde gedeelte), kook deze in gezouten water beetgaar, wrijf ze in met een weinig olijf olie en plaats even op de grill, ook de gedroogde ham plakjes even grillen en dan in linten versnijden. Plaats de asperges op bord, voeg er de verwarmde saus toe en werk af met de gedroogde ham en basilicum pesto.

Tip

Basilicum pesto
Ingrediënten: olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum, peper + zout, parmezaanse kaas

Doe de pijnboompitjes in de keukenmachine en maal ze wat fijn. Doe de basilicum erbij en maal even mee, samen met het zout en de peper. Voeg al draaiend de olijfolie toe totdat het een mooie smeuige massa is. Voeg als laatste de parmezaanse kaas toe en laat de keukenmachine nog een paar slagen draaien. Doe de pesto over in een goed sluitend bakje of potje, in de koelkast zéker twee weken houdbaar.