Broodje gemarineerd runderlapje

Benodigdheden
  • Fijne lapjes rundsvlees (entrecote,filet anvers, enz)
  • Broodje
  • Bbq dip & glaze, appelsap, olijf olie
  • Kool sla (zie Tip)
Bereiding

Snijd het rundsvlees in dunne lapjes, meng de bbq dip & glaze met olijf olie en het appelsap, voeg toe aan het vlees en laat een uurtje of 3 marineren. Bak het vlees op/in de grill (pan) en beleg het broodje met het vlees en de koolsla.

Tip

Koolsla:
Ingrediënten: Witte kool, wortel, peper + zout, Dressing mosterd Honing (Jermayo), suiker, azijn

Snij of schaaf de kool en wortel in dunne reepjes, en doe dit in een plastic schaal of vergiet. Bestrooi met zout, en kneed met beide handen de kool net zo lang tot hij zacht en iets doorzichtig word.
Doe de kool in een vergiet en spoel het zout met koud water er af en laat de kool even uitlekken.
Snipper de ui fijn of snijd in halve dunne ringen. Meng de dressing met een lepel mosterd. Roer dit alles met de kool goed door elkaar, en proef even ,is het te zuur, dan wat suiker erbij, en te zoet, dan wat azijn erbij.
Zet dit nog even in de koelkast zodat de smaak goed in de kool kan trekken.
Dit is DE salade voor bij de BBQ!
Je kunt ook voor de afwisseling 1 gesnipperd augurkje erdoor doen, en of 1 gesnipperd appeltje, en of stukjes rode paprika stukjes cashew of walnoten er over strooien.